Затримання екс-депутата Шепелєва: відомі подробиці

Читать на русском
У підозрюваного в зраді колишнього народного депутата від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва було посвідчення ДНР.

Підозрюваного в державній зраді колишнього народного депутата від БЮТ та Партії регіонів Олександра Шепелєва затримали 8 лютого співробітники СБУ. При собі він мав посвідчення «ДНР».

Про це повідомляє в Facebook прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган, пише «Слово і Діло».

СБУ затримала екс-нардепа Шепелєва – ЗМІЗа інформацією ЗМІ сьогодні Печерський районний суд має обрати Шепелєву запобіжний захід. Служба безпеки України затримала колишнього народного депутата Олександра Шепелєва за підозрою у скоєнні замаху на вбивство.

За її інформацією, при собі у затриманого виявили низку документів, у тому числі посвідчення працівника так званого «міністерства державної безпеки ДНР».

Прес-секретар розповіла, що щодо Шепелєва Головна військова прокуратура здійснює досудове розслідування в кримінальному провадженні «за підозрою в скоєнні низки тяжких та особливо тяжких злочинів». Із 2014 року він перебував у розшуку.

Зокрема, військова прокуратура веде щодо екс-нардепа слідство за підозрою в державній зраді (ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу).

«Зараз із затриманим проводяться процесуальні дії, пов'язані з обранням запобіжного заходу. До Печерського районного суду міста Києва подали клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою», – пише Сарган.

За її словами, засідання призначене на 11:30 п'ятниці, 9 лютого.

Як відомо, Шепелєва звинувачують у замовному вбивстві, розкраданні коштів і державній зраді.

У квітні 2017 року російські ЗМІ повідомили про затримання Шепелєва в Москві за ордером на арешт від Печерського районного суду Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: