ГПУ отримала дозвіл на заочне розслідування справи Шепелєва

Читать на русском
Печерський районний суд Києва дозволив ГПУ почати заочне досудове розслідування проти колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва, якого звинувачують у низці особливо тяжких і тяжких злочинів.

Печерський райсуд Києва дав дозвіл слідчим Генпрокуратури почати процедуру заочного засудження колишнього депутата Верховної Ради Олександра Шепелєва, звинуваченого в співпраці з ФСБ Росії.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», передає «Слово і Діло».

Нагадаємо, Шепелєв обвинувачується в розкраданні коштів «Родовід Банку» на суму понад 220 млн грн, а також в участі разом із бізнесменом Павлом Борульком в організації розкрадання держкоштів рефінансування Нацбанку на суму 315,3 млн грн у березні-травні 2009 року.

Шепелєв погодився співпрацювати зі слідством РФ і дав свідчення проти українських політиківОлександр Шепелєв погодився співпрацювати зі слідством у Росії і дав свідчення про низку українських політичних діячів в обмін на своє звільнення зі слідчого ізолятора.

У липні 2013 року Шепелєв був затриманий в Угорщині. Його екстрадували в Україну в березні 2014 року, однак 6 липня Шепелєв втік із лікарні, куди був переведений із СІЗО.

У березні 2015 року на підставі міжнародного ордера Інтерполу Шепелєва затримали російські правоохоронці в підмосковному селищі Горки.

В серпні 2016 року ГПУ також відкрила кримінальне провадження за фактом державної зради екс-нардепа.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Шепелєва відпустили з російського СІЗО.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: