Екс-нардепа Шепелєва випустили з російського СІЗО

Читать на русском
Колишнього народного депутата України від Партії Регіонів Олександра Шепелєва випустили з російського СІЗО.
Олександр Шепелєв

Колишнього народного депутата Олександра Шепелєва, який перебував в слідчому ізоляторі на території Росії, випустили на волю.

Як передає «Слово і Діло», про це на своїй сторінці в Facebook написав екс-голова пенітенціарної служби України Сергій Старенький.

За словами Старенького, за своє звільнення Шепелєв заплатив 10 мільйонів доларів.

МВС оголосило екс-нардепа Шепелєва в розшукМіністерство внутрішніх справ оголосило в розшук колишнього народного депутата Олександра Шепелєва

«Шепєлєва звільнено з російського СІЗО! Через бездіяльність ГПУ та Мінюсту в його екстрадиції в Україну. А воно їм треба? Ще повернеться да розкаже, хто ж дійсно організував його втечу з Київського СІЗО два року тому. За моєю неофіційною оперативною інформацією, звільнення коштувало Шепєлєву 10 млн доларів США», - заявив Старенький.

Він нагадав, що Шепелєв втік з-під варти в липні 2014, а пізніше в березні 2015 року був затриманий в Москві та поміщений в СІЗО до вирішення питання про екстрадицію.

Раніше «Слово і Діло» повідомляло, що 23 березня 2015 року Інтерпол за запитом України затримав у Московській області колишнього нардепа-втікача Олександра Шепелева, якого звинувачують у вбивствах та фінансових махінаціях. 6 червня 2014 року він утік із столичного СІЗО, а в його втечі звинуватили керівництво Пенітенціарної служби.

Згодом Старенького, якого, до речі, звільнили після втечі Шепелєва, відновили на посаді голови пенітенціарної служби.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: