В Україні створили експортно-кредитне агентство

Читать на русском
Кабінет міністрів України за ініціативою Мінекономрозвитку 7 лютого ухвалив рішення про створення Експортно-кредитного агентства й затвердив його установчі документи.

Кабінет міністрів України за ініціативою Мінекономрозвитку 7 лютого ухвалив рішення про створення Експортно-кредитного агентства й затвердив його установчі документи.

Про це повідомляє «Урядовий портал», передає «Слово і Діло».

Парламентська весна: позитивні та негативні тенденції нової сесії ВРСьогодні, 6 лютого, спікер ВР Андрій Парубій відкрив нову сесію парламенту, а напередодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман анонсував пакет змін для економічного зростання країни, що вважає пріоритетом роботи уряду.

Агентство діятиме у формі приватного акціонерного товариства (ПАТ). Відповідальним за виконання дій, пов'язаних із здійсненням приватного розміщення акцій приватного акціонерного товариства, визначається Мінекономрозвитку. Кількість акцій у першому випуску складе 200 тис. шт. Статутний капітал ЕКА складе 200 млн грн й забезпечуватиметься за рахунок коштів державного бюджету.

У рамках цього рішення уряд затвердив статут ПрАТ «Експортно-кредитне агентство», положення про наглядову раду, про правління, про ревізійну комісію Агентства, порядок проведення конкурсного відбору кандидатів на посади членів наглядової ради ЕКА.

Степан КубівНародний депутат України
Кубів запевнив, що до кінця 2017 року Рада ухвалить урядовий законопроект про приватизаціюСказано 26 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

За словами першого віце-прем'єра України Степана Кубіва, Експортно-кредитне агентство сприятиме переходу України від сировинного експорту до експорту товарів і послуг із доданою вартістю.

Наталія Микольська, заступник міністра-торговий представник України, зазначила, що ухвалення документа є послідовним кроком для запуску системи державної підтримки та просування українських експортерів, а це, своєю чергою, один із ключових пріоритетів Мінекономрозвитку на поточний рік.

Відзначимо також, що Кабмін уточнив список окупованих пунктів у зоні АТО.

Раніше уряд запропонував змінити військове привітання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: