Кабмін виключив 5 держав зі списку офшорів

Читать на русском
Кабінет Міністрів виключив Естонію, Латвію, Грузію, Угорщину і Мальту з ризикових країн у частині контролю над трансфертним ціноутворенням.

Кабінет Міністрів виключив Естонію, Латвію, Грузію, Угорщину і Мальту з ризикових країн у частині контролю над трансфертним ціноутворенням.

Відповідну постанову прийнято під час засідання уряду в середу, передають «Українські новини», пише «Слово і Діло».

Біткойн по-українськи: новий криптовалютний офшор для корупціонерів?Криптовалюти – не лише альтернатива всім світовим грошам, але й нові можливості для корупціонерів. Що думають робити з біткойном у світі та як він приживається в Україні – в матеріалі Олександра Радчука.

У Кабміні думають, що дохід, одержаний резидентами Естонії, Латвії та Грузії, з джерелом походження з України, не є об'єктом оподаткування, тому що момент оподаткування виникає на етапі розподілу прибутку, а не його одержання.

Така система несе ризики мінімізації резидентами України сплати податку на прибуток підприємств.

Також система оподаткування в цих країнах передбачає оподаткування корпоративним податком при виплаті доходу за ставкою 15-20%, що не відповідає критеріям формування переліку держав, операції з нерезидентами яких визнаються контрольованими.

27 грудня 2017 року уряд затвердив постанову №1045, відповідно до якої збільшив перелік ризикових країн у рамках контролю над трансферним ціноутворенням з 65 до 85 країн.

У новий перелік країн додалися такі країни, як Гваделупа, Гватемала, Французька Гвіана, Співдружність Домініки, Домініканська Республіка, Естонія, Іран, Куба, Лаос, Латвія, Ліван, Маврикій, Мальта, Марокко, Монако, ОАЕ, Сінгапур, Грузія, Угорщина.

Нагадаємо, Латвія вимагає від України видалити її зі списку офшорів.

Також Естонія закликала Україну видалити її зі списку офшорних зон

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: