Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено
  • Народний депутат України
  • Член депутатської фракції "Європейська Солідарність"
  • Член Комітету з питань економічного розвитку

Кубів запевнив, що до кінця 2017 року Рада ухвалить урядовий законопроект про приватизацію

26 жовтня 2017 року віце-прем'єр-міністр, міністр економічного розвитку і торгівлі України Степан Кубів запевнив, що до кінця року буде прийнято закон про приватизацію, проект якого запропонував уряд. СЛОВО І ДІЛО ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції віце-прем'єр-міністра, міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва, однак фіксація цієї заяви необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 26 жовтня 2017 р.

Джерело

  • https://www.ukrinform.ua/rubric-economy/2332029-kubiv-virit-so-zakon-pro-privatizaciu-prijmut-do-kinca-roku.html
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=62455
  • https://www.kmu.gov.ua/ua/news/250408878

Результат

9 листопада 2017 року Верховна Рада підтримала у першому читанні урядовий законопроект «Про приватизацію державного майна». Парламентарі спільно з урядом домовилися доопрацювати законопроект до другого читання, в тому числі в частині визначення підприємств, які не підлягають приватизації, в частині визначення критеріїв для покупців і інвесторів та унеможливлення будь-яких зловживань, в частині приватизації комунального майна, та в частині можливостей повернення підприємств в державну власність.

ВИСНОВОК: урядовий законопроект про приватизацію потребує доопрацювання. Станом на кінець року законопроект ухвалено у першому читанні.

18 січня 2018 року Рада ухвалила урядовий закон про приватизацію держмайна.