Парламентська весна: позитивні та негативні тенденції нової сесії ВР

Читать на русском
Володимир Цибулькополітолог

На початок весняної сесії ВРУ вже можна виділити кілька моментів. Зокрема, якщо парламентська весна буде успішною для уряду Гройсмана, то Україна отримає зовсім інші умови ведення бізнесу.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав політолог Володимир Цибулько, передає «Слово і Діло».

«Серед позитивних тенденцій помітна динаміка голосувань і консолідованість коаліції із союзниками, що не викликає сумнівів і підозр. Враження таке, що польський закон про Інститут національної пам'яті став, образно кажучи, «холодним душем» для особливо розслаблених», – зазначив Цибулько.

Крім того, на його думку, вкрай важливим є ухвалення представленого Кабміном пакету законів для економічного зростання та розвитку бізнесу.

«35 законів, що вносяться урядом Гройсмана, узгоджені з експертним середовищем і є хорошим зразком державно-публічного партнерства. Це вже ставка на створення сталих і довірчих відносин між політикумом і бізнесом, фактор виборчого союзництва, оскільки реалізувати такі закони має уряд Гройсмана, який їх і породив, інакше буде втрачений темп реформ», – пояснив він.

Наприклад, закон про концесію запустить інвестиції в інфраструктуру, припустив політолог.

Експерт не виключив, що якщо 35 законопроектів будуть підтримані коаліцією, це дійсно може змінити всю ділову атмосферу в країні.

Які зміни в законодавстві чекають на українців у лютомуСлово і Діло аналізувало, що зміниться в законодавстві України з лютого. Зміни торкнуться, зокрема, автомобілістів і тих, хто виплачує аліменти.

На його думку, щодо негативних факторів, то не виключена спроба дій із дестабілізації політичної ситуації.

«Істерію Саакашвілі, наче вірус, можуть підхопити деякі фракції Ради в надії востаннє під час цієї сесії нав'язати ідею позачергових виборів Ради перед президентськими виборами. Особливо враховуючи, що з осені вже такий намір втратить сенс – залишатиметься менш ніж рік до чергових виборів», – резюмував Володимир Цибулько.

Як відомо, 35 законопроектів Гройсман анонсував ще наприкінці січня, а 5 лютого представив на брифінгу. Зокрема, в них ідеться про захист прав бізнесу, дерегуляцію, полегшення доступу до фінансів, заохочення інновацій.

За даними «Слова і Діла», прем’єр обіцяє відродити національну економіку. Детальніше про те, що наобіцяли міністри Гройсмана в січні, –за посиланням.

Які зміни в законодавстві чекають на українців у лютому – на нашій інфографіці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: