Кабмін пропонує змінити військове привітання

Читать на русском
Кабінет міністрів України запропонував легітимізувати на рівні Збройних сил України традиційне привітання «Слава Україні! - Героям слава!».

Кабінет міністрів України запропонував легітимізувати на рівні Збройних сил України традиційне привітання «Слава Україні! - Героям слава!».

Відповідна законодавча ініціатива «Про внесення змін до деяких законів України з питань проходження військової служби» була зареєстрована в системі Верховної Ради у вівторок 6 лютого, пише «Слово і Діло».

Війна на Донбасі: чому заговорили про заміну Суркова та що утримує РФ від ескалаціїУ ЗМІ вже не вперше пишуть про рішення Путіна замінити Суркова в переговорах щодо Донбасу. Наскільки це реально та як розвиватимуться події на Донбасі до виборів у РФ, розповіли експерти.

Зокрема, на вітання начальника або старшого за військовим званням «Слава Україні» всі військовослужбовці, що знаходяться в строю або поза строєм, відповідають «Героям слава». Якщо начальник або старший за військовим званням прощається, на його слова «Слава Україні» військовослужбовці відповідають «Героям слава».

Таке ж вітання військові зобов'язані будуть говорити під час вручення Бойового Прапора військовому підрозділу.

Крім цього, пропонують зобов'язати військових під час звернення до міністра оборони та його заступників, які є цивільними особами, називати їхню посаду, додаючи перед цим «товариш».

Раніше в Міноборони розкрили плани на 2018 рік.

Нагадаємо, в Луганській ВЦА підтвердили взяття під контроль ЗСУ села в «сірій зоні».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: