Дуда виступить із заявою щодо закону «про бандеризм»

Читать на русском
Президент Польщі виступить зі спеціальною заявою в Президентському палаці у Варшаві. Очікується, що воно буде стосуватися внесення суперечливих змін до польського закону про Інститут національної пам'яті.

Президент Польщі Анджей Дуда сьогодні виступить зі спеціальною заявою у Президентському палаці у Варшаві.

Про це йдеться в повідомленні канцелярії президента в Twitter.

Польща готова до діалогу з приводу скандального закону про «бандеризм»Сейм прийняв нову редакцію закону «Про Інститут національної пам'яті». Керівництво Варшави закликали ветувати закон. Польща готова до діалогу.

Виступ Дуди запланований на 11:00 за місцевим часом (12:00 за Києвом). Тема заяви офіційно не оголошується.

Польське агентство PAP повідомило, що заява Дуди стосуватиметься внесення суперечливих змін до польського закону про Інститут національної пам’яті.

Ізраїльська влада розкритикували новий закон, уточнивши, що документ дозволить карати навіть тих, хто пережив Голокост, за їхні свідчення.

Також у відповідь на ухвалення закону МЗС України заявило, що Польща намагається зобразити українців «злочинними націоналістами».

У ВР назвали ухвалення закону антиукраїнським кроком і наругою над історичною правдою. В ОБСЄ закликали президента Польщі ветувати закон.

Також президент України Петро Порошенко заявив, що ухвалений у Польщі закон про Інститут національної пам'яті, яким передбачена кримінальна відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків, містить неприйнятні оцінки.

Нагадаємо, Сенат Польщі без змін підтримав оновлений законопроект про Інститут національної пам'яті, який, серед іншого, передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів.

Якою була реакція соцмереж на закон про «бандеризм» – у нашому матеріалі за посиланням.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: