У Польщі пояснили «бандерівський закон» – відео

Читать на русском
Польща оприлюднила відеоролик для пояснення скандального закону. У ньому пояснюється мета внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті.

Канцелярія польського прем'єр-міністра оприлюднила спеціальний відеоролик англійською мовою, в якому пояснюється мета внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті Польщі.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомляє Polskie Radio.

У ньому виступає глава польського уряду Матеуш Моравецький, а його звернення проілюстровано архівними матеріалами та фотографіями.

The Statement by the Prime Minister of Poland Mateusz MorawieckiKancelaria Premiera

Відеоролик присвячений історії Польщі в період Другої світової війни.

Прем'єр-міністр каже, зокрема, про те, що «Польща була першою жертвою Третього Рейху, а смерть і страждання в нацистських німецьких концтаборах були спільною долею євреїв, поляків і багатьох інших народів і етнічних груп».

Закон про «бандеризм»: навіщо це Польщі та чи будуть наслідкиСенат Польщі схвалив закон про Інститут національної пам'яті Польщі. Про те, навіщо Варшава пішла на такий крок та чи будуть наслідки, міркували разом з експертами.

Глава уряду також зазначає, що Польща опинилася під німецькою та радянською окупацією, і майже кожна польська родина втратила під час війни когось зі своїх близьких.

Моравецкій підкреслює, що заперечення Голокосту є фальсифікацією історії, так само як применшення відповідальності справжніх авторів злочинів і приписування її жертвам.

Як пояснює польський глава уряду, саме таким був намір внесення змін до закону про Інститут національної пам'яті.

Раніше в Раді відповіли Польщі на заборону «бандерівської ідеології».

Також президент України Петро Порошенко заявив, що прийнятий в Польщі закон про Інститут національної пам'яті, яким передбачено кримінальну відповідальність за заперечення злочинів українських націоналістів проти поляків, містить неприйнятні оцінки.

Як відомо, 26 січня Сейм прийняв нову редакцію закону «Про Інститут національної пам'яті», який значно розширює повноваження установи в розслідуванні «злочинів, скоєних проти польського народу і його доброго імені».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: