Адвокат Саакашвілі подав касацію на рішення суду

Читать на русском
Чорнолуцький підкреслив, що поки триватиме розгляд судових справ і поданої касаційної скарги, держава не може вдаватися до жодних спроб по видворенню Міхаіла Саакашвілі.

Адвокат лідера «Руху нових сил» Міхаіла Саакашвілі Руслан Чорнолуцький подав касацію на рішення Київського адміністративного апеляційного суду щодо отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту.

Про це адвокат написав на своїй сторінці в Facebook, передає «Слово і Діло».

Марш Саакашвілі: яка користь для влади та що вплине на рішення про екстрадиціюМіхеіл Саакашвілі збирає новий марш вже цієї неділі, 4 лютого, в центрі Києва. При цьому політик заявив, що вже підготовлені документи для його видачі Польщі. Оцінили події експерти.

«Сьогодні (6 лютого, - ред.) подав в інтересах захисту Міхаіла Саакашвілі касацію на вчорашнє незаконне рішення апеляційного суду щодо отримання статусу особи, яка потребує додаткового захисту. Такий процесуальний крок дозволяє йому і далі легально перебувати в Україні і є підставою для продовження Міхеілу Саакашвілі довідки про звернення за захистом», - написав адвокат.

«З цього моменту їм заборонено вчиняти будь-які дії по виселенню Міхаіла Саакашвілі. Підкреслю, що підставою для продовження терміну дії довідки є копія касаційної скарги зі штампом суду про прийняття скарги або копія постанови суду про відкриття провадження у справі належним чином оформленої судової повістки. Надані документи долучають до особової справи особи, яка просить додаткового захисту», - зазначив адвокат.

Чорнолуцький підкреслив, що поки триватиме розгляд судових справ і поданої касаційної скарги, «держава не може вдаватися до жодних спроб по видворенню Міхаіла Саакашвілі».

«Таким чином в правовому полі для влади заблоковані будь-які спроби по видворенню або екстрадиції Саакашвілі», - зазначив Чорнолуцький.

Нагадаємо, в ніч на 6 лютого закінчився термін дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту і обмеження на виїзд з Києва для Саакашвілі.

Раніше в центрі Києва відбувся марш прихильників Саакашвілі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: