Саакашвілі пояснив, чому більше не прийде до суду

Читать на русском
Саакашвілі більше не братиме участі в засіданнях суду з розгляду апеляції на рішення про визнання законною відмови Державної міграційної служби надати йому статус біженця.

Екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі більше не братиме участі в засіданнях суду з розгляду апеляції на рішення про визнання законною відмови Державної міграційної служби надати йому статус біженця.

Про це він сказав біля будівлі Київського апеляційного адміністративного суду 5 лютого, передає «Слово і Діло».

«Потреби подальшої присутності я на цьому засіданні не бачу. Вони хочуть імітувати юридичну процедуру, тому залишаться мої юристи. Я також продовжую ходити до судів заради людей, які приходять підтримати мене. Але й вони радять мені не ходити на ці керовані згори засідання», – сказав Саакашвілі.

Він пояснив своє рішення тим, що суд відхиляє всі їхні клопотання й не надає пояснень, яким чином змінювали суддів у цьому процесі.

«Краще в цей час я займуся втіленням нашого з вами плану до 18 лютого, про який домовилися на Марші за майбутнє», – підсумував Саакашвілі.

Зараз проходить розгляд апеляції на рішення суду про визнання законною відмови Державної міграційної служби надати Саакашвілі статусу біженця. Екс-президент Грузії не бере участь у засіданні, присутні лише два його адвокати: Руслан Чорнолуцький і Павло Богомазов.

Нагадаємо, в липні 2017 року президент Петро Порошенко позбавив українського громадянства Міхеіла Саакашвілі. Підставою назвали те, що в 2015 році Саакашвілі нібито вказав недостовірну інформацію в заяві на отримання громадянства й не вказав інформацію про судимості. Сам політик заперечував, що підписувався під такою анкетою.

Раніше апеляційний суд Києва відправив Саакашвілі під домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: