Марш Саакашвілі: яка користь для влади та що вплине на рішення про екстрадицію

Читать на русском
Дмитро Купираполітолог

Видача Саакашвілі, мабуть, багато в чому залежить від нього самого, точніше, від його активності на політичній арені.

Про це в коментарі «Слову і Ділу» розповів політичний експерт Дмитро Купира, оцінюючи організацію нового маршу та заяву Саакашвілі щодо його видачі Польщі.

«Зараз можна сказати, що і президент, і генпрокурор відчули тиск на себе через не зовсім адекватні й зрозумілі дії щодо Саакашвілі, починаючи з того, що забрали громадянство, яке самі ж дали, й закінчуючи тим, що зупинили потяг, у якому він їхав», – констатував Купира.

Зараз усе залежатиме напряму від його протестної діяльності, припустив експерт.

«Якщо Саакашвілі реально вдасться зробити щось масштабне, його протести та діяльність наберуть обертів і знайдуть широку підтримку, то ймовірність того, що його екстрадують, висока», – зазначив політолог.

Саакашвілі про арешт: вдома не сидітиму, бо готую нові акціїСаакашвілі заявляє, що запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту його не зупинить.

У разі, якщо будуть протести, але ледь помітними й не змінять загального стану та суспільно-політичної думкуи, то його діяльність та ж сама влада може навіть скористатися на свою користь, підкреслив експерт.

«Річ у тім, що для Заходу й громадськості тепер є гарний аргумент – в Україні розвинена демократія, є опозиція. Ба більше, вона може вільно висловлювати свою думку. Риторика буде в такому руслі й, звичайно, для влади це буде навіть свого роду бонусом від протестної діяльності Саакашвілі», – пояснив він.

За його словами, як показали марші в Києві, Саакашвілі має свій певний рівень, дві-три тисячі людей він може мобілізувати на мирний захід.

«Наразі це його максимум. Але це якщо зберігатиметься нинішня політична ситуація. Тобто, якщо влада не зробить більше помилок, аніж до цього. В іншому разі, можливі зміни», – резюмував Дмитро Купира.

Нагадаємо, раніше суд обрав Міхеілу Саакашвілі запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

Своєю чергою Саакашвілі заявив, що не збирається сидіти склавши руки, й анонсував марш на 4 лютого в столиці.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: