Адвокат: Саакашвілі вільний. Термін домашнього арешту сплив

Читать на русском
Саакашвілі більше не обмежений нічим, крім зобов'язання отримувати повістки і з'являтися за викликом слідчого, пояснює адвокат.

У ніч проти 6 лютого закінчився термін дії запобіжного заходу у вигляді нічного домашнього арешту і обмеження на виїзд із Києва, який був обраний для екс-президента Грузії, лідера «Руху нових сил» Міхеіла Саакашвілі.

Про це у коментарі «Інтерфакс-Україна» повідомив адвокат Саакашвілі Руслан Чорнолуцький, пише «Слово і Діло».

Депортація Саакашвілі: який вибір зробить влада та чи можуть видворити політика з УкраїниСаакашвілі відмовили в статусі біженця, а ГПУ офіційно заявила, що політика можна депортувати. Чи зважиться уряд на видворення екс-голови Одеської ОДА з України, міркували експерти.

«Спроба вручити і оголосити підозру Михайлу Саакашвілі датується і обчислюється прокуратурою від 5 грудня. Термін закінчення запобіжного заходу, згідно з рішенням Апеляційного суду Києва, закінчується опівночі з 5 на 6 лютого, і запобіжний захід автоматично анулюється», – пояснив Чорнолуцький.

За його словами, після закінчення терміну дії запобіжного заходу Саакашвілі більше не обмежений нічим, крім зобов'язання як підозрюваного, отримувати повістки і з'являтися за викликом на слідчі дії.

«Щоб продовжити терміни дії запобіжного заходу Саакашвілі, Генпрокуратура повинна звернутися в суд і аргументовано вказати причини, чому вони пропустили строки подачі клопотання про продовження термінів. Ми вважаємо, що пропуск строку подачі цього клопотання – це грубе порушення з боку прокуратури і підстава для суду відмовити у прийнятті до провадження клопотання про продовження запобіжного заходу», – резюмував Чорнолуцький.

Нагадаємо, у понеділок, 5 лютого, Саакашвілі програв суд щодо статусу біженця.

Раніше повідомлялося, що Саакашвілі відмовився ходити на судові засідання.

Також 26 січня Апеляційний суд Києва відправив під нічний домашній арешт Міхеіла Саакашвілі.

Сам політик неодноразово заявляв, що його хочуть депортувати з України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: