«Марш» Саакашвілі: новий маршрут для Міхо

Читать на русском

Поліція запропонувала організатору Маршу за майбутнєзмінити маршрут, щоб не перетинатися з іншими акціями.

Поліція запропонувала організатору «Маршу за майбутнє», анонсованого Міхеілом Саакашвілі на 4 лютого, змінити маршрут акції, щоб не перетинатися з іншими акціями.

Про це 3 лютого заявила представник «Руху нових сил» Ольга Галабала, пише «Слово і Діло».

Марш Саакашвілі: яка користь для влади та що вплине на рішення про екстрадиціюМіхеіл Саакашвілі збирає новий марш вже цієї неділі, 4 лютого, в центрі Києва. При цьому політик заявив, що вже підготовлені документи для його видачі Польщі. Оцінили події експерти.

За її словами, в РНС змінювати плани щодо маршруту «Марша» не мають наміру і просять правоохоронців забезпечити безпеку.

«Отримали лист від Нацполіціі, що «РНС» не може проводити наш Марш з вимогою відставки Порошенка Хрещатиком і Майданом, тому що дві інших організації там проводять свої акції. За дивним збігом обставин, весь Майдан заставили дивними конструкціями ..., а центр буде зайнятий іншими акціями та замість того, щоб забезпечити громадський порядок, поліція наполягає, щоб наша акція протесту не рухалася Хрещатиком і не проводилася на Майдані», - заявила Галабала.

Також вона продемонструвала фотокопію листа за підписом начальника поліції Києва Андрія Крищенка, де вказується, що акції будуть проводити «Авто Євро Сила» і «Держава майбутнього».

У поліції виступили з пропозицією змінити маршрут маршу РНС - пройти від парку ім. Шевченка по вул.Володимирській, через Софійську площу, Володимирський проїзд, по вул. Михайлівській, Хрещатиком до Європейської площі.

В «РНС» планують рухатися від парку Шевченка, бульваром Шевченка, на Хрещатик, Майдан Незалежності з встановленням сцени на Майдані.

Галабала звернулася до поліції з проханням забезпечити можливість проведення акції саме за таким маршрутом.

«Відмова у забезпеченні безпеки під час «Маршу» і перешкоджання просуванню колони за раніше затвердженим маршрутом в «РНС» розцінюватимуть як навмисну ескалацію ситуації за вказівкою влади і підготовленим грунтом для можливих провокацій і конфліктів», - заявила Галабала.

Нагадаємо, Саакашвілі заявив, що керівництво громадської організації «Авто Євро Сила» вступило в змову з людьми з АП і має намір заважати акції протесту, який відбудеться завтра в Києві.

Раніше, Апеляційний суд Києва відправив Саакашвілі під домашній арешт.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: