Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко обіцяє довести, що активістів під Верховною Радою фінансують з-за кордону

24 жовтня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що у свій час доведе, що активістів під Верховною Радою фінансують з-за кордону. «Тим не менше, право на мирний протест не означає підготовку до силового перевороту, який затіяла невеличка купка людей – приблизно 150-200 чоловік, які, оголосивши себе єдиними праведниками, вимагають від держави робити тільки те, що вони, за підтримки фінансів з-за кордону, у свій час я це доведу, вони фінансуються з-за кордону, силовими методами за допомогою придбання автоматичної нарізної зброї, підготовки спеціальних збройних схронів хочуть нав'язати Українській державі», – заявив Луценко (відео 1:01).
Не виконано
Сказано 24 жовтня 2017 р.

Джерело

  • https://youtu.be/tQDTxINkQz4?t=1m28s
  • https://prm.ua/fsb-gotuye-drugiy-etap-planu-russkaya-zima-v-kieve-lutsenko/
  • Лист ГПУ від 7 грудня 2018 року
  • http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/74217858
  • https://censor.net.ua/resonance/3143604/yuryi_lutsenko_u_mene_buli_dobr_stosunki_z_poroshenkom_ale_tam_de_vn_ne_praviyi_ya_kazav_n_dostatno
  • Лист ГПУ від вересня 2019 року

Результат

5 грудня 2017 року у ГПУ заявили, що підозрюють Саакашвілі у сприянні учасникам злочинних організацій. За версією прокурорів, екс-президент Грузії отримав 500 тис. доларів від бізнесмена Сергія Курченка, що переховується в Росії. Сам він назвав ці звинувачення провокацією.

Вирок Печерського районного суду Києва соратнику колишнього Президента Грузії, лідера політичної партії «Рух Нових сил» Михайла Саакашвілі Сіверіону Дангадзе засекречений. Дана інформація оприлюднена в Єдиному реєстрі судових рішень. Зазначено, що вирок у справі №757/24946/18-к був розміщений в реєстрі 29 травня 2018 року.

Відповідно до листа ГПУ від 7 грудня 2018 року, в управлінні особливо важливих справ Департаменту Міжнародно-правового співробітництва перебуває кримінальне провадження за фактом фінансування дій, направлених на захоплення державної влади в Україні. Під час здійснення досудового розслідування у кримінальному провадженні повідомлено про підозру Дангадзе С.Д. у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 256, ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 110-2 КК України. Обвинувальний акт та угода про визнання винуватості щодо Дангадзе направлено до Печерського райсуду м. Києва для розгляду по суті. Вироком суду затверджено угоду про визнання винуватості Дангадзе у вчиненні інкримінованих йому правопорушень. Щодо інших підозрюваних осіб досудове розслідування триває.

19 серпня 2019 року генпрокурор Луценко повідомив, що минулого тижня ГПУ отримала висновки експертизи, яка підтверджує, що розмова Курченка і Саакашвілі, яка носить ознаки державної зради, є незмонтованою. Відповідно до листа ГПУ від 16 вересня 2019 року, триває досудове розслідування щодо підозрюваних у фінансуванні дій направлених на захоплення державної влади в Україні.

Враховуючи цю інформацію, після відставки генпрокурора Луценка обіцянці присвоєно статус «не виконано».