«Кремлівська доповідь»: хто з представників ОРДЛО в списку

Читать на русском
Так звану кремлівську доповідь Мінфіну США щодо російських бізнесменів, а також політиків поповнили лідери сепаратистів із Л/ДНР.

Міністерство фінансів США додало до так званої «кремлівської доповіді» кількох представників окремих районів Донецької та Луганської областей.

Про це повідомляє «Радіо Свобода», пише «Слово і Діло».

«Кремлівська доповідь»: які цілі у США та яким може бути фінал для ПутінаУ США оприлюднили доповідь про можливість запровадження нових санкцій проти російських олігархів і близького оточення Путіна. Навіщо це США та якими будуть наслідки для РФ, пояснили експерти.

Як зазначається, санкційний список поповнили дев'ять так званих «міністрів» з ОРДЛО, один «заступник міністра», а також колишній луганський чиновник та його родич.

Зокрема, йдеться про «міністра доходів і зборів ДНР» Олександра Тимофеєва («Ташкента»), «міністра палива та енергетики ДНР «Олексія Гранівського, «голову МЗС» Наталію Ніконорову та інших «чиновників».

Найскандальнішим фігурантом списку є Тимофеєв, якого вважають одним із сірих кардиналів «ДНР».

Зазначимо, лідери сепаратистів і представники «силових структур» були під санкціями й раніше. Водночас повідомляється, що далеко не всі вони мають рахунки за кордоном або сподіваються отримати американську візу – багато хто є лише прикриттям для тіньового бізнесу. Однак у списку значиться непублічна, але впливова фігура – «колишній заступник міністра палива і енергетики угруповання ЛНР» Олександр Мельничук, який організував схему поставок вугілля з окупованого Донбасу до країн Євросоюзу.

Нагадаємо, Мінфін США оприлюднив «кремлівський список», до якого увійшло майже все керівництво РФ і великі російські підприємці – загалом понад 200 осіб.

Список також прокоментував президент України Петро Порошенко.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: