Росія блокує введення миротворців ООН на Донбас

Читать на русском
Москва знову штовхає Україну до прямого діалогу з псевдодержавними утвореннями. Заступник керівника Міністерства закордонних справ Росії Сергій Рябков підтвердив незмінність російської позиції щодо розгортання миротворців ООН на Донбасі.

Заступник керівника Міністерства закордонних справ Росії Сергій Рябков підтвердив незмінність російської позиції щодо розгортання миротворців ООН на Донбасі.

За його словами, Москва залишається прихильною першопочатковому варіанту, який був висунутий президентом РФ Володимиром Путіним і передбачає залучення миротворців ООН виключно для охорони спостерігачів ОБСЄ. Про це він сказав у інтерв'ю виданню «Известия», пише «Слово і Діло».

До якого етапу підійшла Україна в питанні Донбасу та миротворців?Помічник Володимира Путіна заявив, що пропозиції Курта Волкера щодо миротворців можна реалізувати. Перед зустріччю із Сурковим Волкер провів переговори з Петром Порошенком. На якому етапі перебуває Україна в питанні миротворців, міркували експерти.

З іншого боку, як висловився Рябков, пропозиції США та України щодо «голубих шоломів» фактично є поверненням до спроби повернути контроль над Донбасом і кордоном. За словами заступника очільника МЗС РФ, це не відповідає Мінським домовленостям і фіксує небажання України та США повністю виконувати відповідні домовленості.

Рябков висловив оптимізм щодо роботи механізму консультацій між Куртом Волкером і Владиславом Сурковим, який має дати врешті-решт позитивний результат. Хоча при цьому представник МЗС РФ заявив, що саме Україна в діалозі з Донецьком і Луганськом має визначити перебіг подій у рамках Мінських домовленостей, які передбачають низку політичних кроків. Рябков визнав, що на сьогодні немає згоди щодо того, як досягнути реалізації відповідних політичних умов.

Нагадаємо, раніше Курт Волкер заявив, що Росія вже не виключає можливості розгортання миротворчої місії ООН на всій території Донбасу, включаючи російсько-український кордон.

Також стало відомо, чи можна подолати право вето РФ в ООН і що для цього потрібно.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: