210 друзів Путіна: у США оприлюднили «кремлівську доповідь»

Читать на русском
У США оприлюднили кремлівську доповідь з перерахуванням 210 осіб з оточення Путіна. У списку - 114 чиновників і 96 бізнесменів.

Міністерство фінансів США представило в Конгресі так звану «кремлівську доповідь», в якій містяться імена наближених до Володимира Путіна російських чиновників і бізнесменів.

Усього в список потрапили 210 імен — 114 чиновників і 96 бізнесменів,пише «Слово і Діло» з посиланням на ТАСС.

Санкції проти РФ у 2018 році: посол України закликав розширити «список Магнітського»Посол України в Канаді Андрій Шевченко закликав розширити антиросійські санкції через регулярне порушення прав людини в Криму та на Донбасі.

Серед фігурантів списку — глава адміністрації президента Антон Вайно, прес-секретар голови РФ Дмитро Пєсков, спікер Держдуми В'ячеслав Володін, спікер Ради Федерації Валентина Матвієнко, глава «Роснафти» Ігор Сєчін, глава «Газпрому» Олексій Міллер, глава ФСБ Олександр Бортніков, підприємці Роман Абрамович, Олег Дерипаска, Євген Касперський, Сулейман Керімов.

Раніше повідомлялося, що потрапляння людини в «список олігархів» не означає, що Сполучені Штати автоматично введуть проти нього санкції. Однак ризик потрапити під санкції для фігурантів списку вищий.

Якщо проти когось із фігурантів «списку олігархів» введуть санкції, найімовірніше, мова піде про обмеження роботи з європейськими та американськими банками.

Раніше повідомлялося, що російські олігархи найняли американських лобістів,щоб не потрапити до «Кремлівського досьє».

Bloomberg повідомляв, що деякі росіяни, які вважають себе кандидатами на включення в «Кремлівське досьє», вже провели «стрес-тести», вивчаючи можливі наслідки. Інші позбавляються від активів в юрисдикції США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: