Ситуація в Криму наприкінці лютого 2014 року була дуже напруженою – Чубаров

Читать на русском
Чубаров зазначив, що готовий був обговорювати із Сурковим лише питання, що стосуються кримських татар.

Суд у справі про державну зраду екс-президента Віктора Януковича 25 сiчня провів допит народного депутата від «Блоку Петра Порошенка», голови Меджлісу кримськотатарського народу Рефата Чубарова.

На засіданні Оболонського райсуду Києва Чубаров повідомив, що ситуація в Криму наприкінці лютого 2014 року була вкрай напруженою, передає «Слово і Діло».

За його словами, проросійські сили поширювали на півострові чутки про спалені автобуси з кримчанами, які поверталися з київського Антимайдану. Крім того, Чубаров розповів, що наприкінці січня через посередника з ним намагався зв'язатися помічник президента Росії Владислав Сурков.

Чубаров зазначив, що готовий був обговорювати із Сурковим лише питання, що стосуються кримських татар. За словами нардепа, 26 лютого 2014 року на мітингу біля Верховної Ради АР Крим зібралося 12-15 тисяч осіб, які прийшли на заклик Меджлісу з гаслами «Крим – це Україна». Також там почали збиратися проросійські мітингувальники.

Іранський Майдан: у чому небезпека для Путіна та які висновки потрібно зробити УкраїніМасштабні протести в Ірані відбулися з тих самих причин, з яких вони можуть відбутися й у Росії.

Спочатку їх було небагато – 2-3 тисячі. Потім під'їхали автобуси із Севастополя, де проросійські акції почалися трьома днями раніше. Після цього кількість проросійських активістів збільшилася майже до 16 тисяч. Між мітингувальниками почалися словесні перепалки й дрібні сутички, але, за словами Чубарова, після 14:00 ситуація загострилася: в натовпі проросійських помітили двох людей з автоматами.

Раніше повідомлялося, що під час допиту спікер парламенту Андрій Парубій повідомив про лист Януковича Путіну від 1 березня 2014 року.

Нагадаємо також, адвокат Віталій Сердюк розповів ЗМІ, що екс-президент Віктор Янукович планує повернутися в Україну.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: