Парубій повідомив про лист Януковича Путіну від 1 березня 2014 року

Читать на русском
Спікер Верховної Ради Андрій Парубій розповів про зміст листа екс-президента Віктора Януковича до президента РФ Володимира Путіна.

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що лист екс-президента Віктора Януковича президенту Росії Володимиру Путіну від 1 березня 2014 року з проханням використовувати Збройні сили РФ в Україні, додав легітимності діям російських військових у Криму в 2014 році.

Про це він повідомив під час допиту як свідок обвинувачення у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича 24 січня, передає «Слово і Діло».

Андрій ПарубійНародний депутат України
Парубій обіцяє покарати всіх, хто був причетний до злочинів під час МайдануСказано 24 лютого 2014 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Мені відомо, що на одному із засідань Ради безпеки ООН 3 березня, якщо не помиляюся, представником Росії Чуркіним був зачитаний лист (Віктора Януковича – ред.) до президента Путіна з проханням ввести російські війська на територію України. І якщо до того часу російські підрозділи намагалися не позначати себе як Збройні сили РФ, то, власне, цей лист Януковича й додав легітимності діям російських військ. Після цього багато хто з них неприховано говорив, що вони є представниками ЗС РФ», – сказав Парубій.

Раніше повідомлялося, що суд зобов'язав ГПУ розкрити причини секретності конфіскації «грошей Януковича».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: