Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Луценко пообіцяв, що справу за обвинуваченням Януковича у злочинах проти майданівців передадуть до суду на наступний тиждень після вироку про держзраду

24 травня 2017 року генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що Генеральна прокуратура України передасть до суду справу щодо екс-президента України Віктора Януковича, за обвинуваченням у організації злочинів на Майдані у 2014 році, на наступний тиждень після винесення судом вироку у справі про держзраду екс-президента. «Для того, щоб не затягувати час і отримати справедливий вирок по державній зраді Януковича, ми дочекаємось цього вироку і відразу в наступний тиждень подаємо справу щодо наступного злочину проти Майдану», – заявив Луценко (відео 7:53 - 8:09).
Не виконано
Сказано 24 травня 2017 р.

Джерело

  • https://www.youtube.com/watch?v=6x-yMHpgBPs
  • https://www.pravda.com.ua/news/2019/01/24/7204771/
  • https://www.unn.com.ua/uk/exclusive/1780222-spravi-schodo-organizatoriv-rozstrilu-maydanu-narazi-nemozhlivo-peredati-do-sudu-gorbatyuk
  • http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?pf3511=65037

Результат

24 січня 2019 року український суд заочно визнав екс-президента Віктора Януковича винним у державній зраді та пособництві в агресивній війні. Суддя Владислав Дев'ятко оголосив остаточне покарання для Януковича – 13 років позбавлення волі.

14 лютого начальник Управління спеціальних розслідувань Генпрокуратури України Сергій Горбатюк повідомив, що справи щодо організаторів розстрілів Майдану у лютому 2014 році не будуть передані в суд до 5-ї річниці Революції Гідності. Головною причиною є невідповідність закону про заочне судочинство до обставин цієї справи.

За його словами документи у цій справі поки не будуть передані до суду, оскільки підозрюваних мають судити за законом про заочне судочинство, а цей закон, у свою чергу, передбачає оголошення у міжнародний розшук підозрюваних, однак сам Інтерпол відмовив у розшуку українських екс-посадовців. Щоб справа таки дійшла до суду, Верховній Раді потрібно внести зміни у закон про заочне судочинство.

Нагадаємо, 7 лютого народні депутати не підтримали включення до порядку денного та розгляду проекту закону про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо вдосконалення окремих положень у зв'язку із здійсненням спеціального досудового розслідування (№9353).

ВИСНОВОК: оскільки у заявлений термін до суду не було передано обіцяну справу, обіцянка отримує статус «не виконано».