Справи Януковича та Пшонки: ГПУ відзвітувала про роботу

Читать на русском
ГПУ передала НАБУ справи щодо Януковича, Пшонки та Лукаш. Прокуратура готує справу щодо колишнього прем'єр-міністра України Павла Лазаренка.

Генеральна прокуратура України вже передала за підслідністю до Національного антикорупційного бюро України кримінальне провадження щодо екс-президента України Віктора Януковича за трьома епізодами, справи щодо колишнього генерального прокурора Віктора Пшонки та його сина Артема та інші.

Про це повідомили УНН у Генпрокуратурі, передає «Слово і Діло».

За інформацією ГПУ, до НАБУ за підслідністю передані справи щодо екс-генпрокурора Віктора Пшонки та його сина Артема, екс-міністра юстиції Олени Лукаш, справа щодо Януковича (епізод про отримання від донецької друкарні авторської винагороди за книги, а також епізоди щодо Межигір'я та «Укртелекому»), справа щодо екс-нардепа Віталія Калюжного та його брата Євгена (фігурантів у справі «чорної бухгалтерії» Партії регіонів) та інші справи.

Також прокуратура готує до передачі до НАБУ справу щодо колишнього прем’єр-міністра України Павла Лазаренка.

Нагадаємо, генпрокурор Юрій Луценко повідомляв, що ГПУ готує до передачі НАБУ десятки тисяч справ, зокрема щодо екс-прем’єра України Павла Лазаренка та екс-президента Віктора Януковича.

Раніше міністр фінансів України Олександр Данилюк розповів, що було кілька спроб конфіскувати кошти «сім'ї» Януковича, й зрештою виведені кошти зараз перебувають у бюджеті.

Так звана екс-прокурор Криму Наталія Поклонська попросила генерального прокурора України Юрія Луценка завести справи проти Петра Порошенка, Олександра Турчинова та Арсена Авакова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: