У Росії тимчасово, Янукович повернеться в Україну – адвокат

Читать на русском
Адвокат екс-президента-втікача Віктора Януковича стверджує, що його підзахисний збирається повернутися в Україну.

Екс-президент України Віктор Янукович планує повернутися на батьківщину.

Про це заявив його адвокат Віталій Сердюк під час перерви в Оболонському районному суді, де розглядається справа про держзраду Януковича, повідомляє «Слово і Діло» на «Укрінформ».

«Безумовно, він має намір повернутися в Україну. Перебування на території Російської Федерації є тимчасовим вимушеним заходом», - сказав Сердюк.

За його словами, Янукович має свідоцтво про надання тимчасового притулку на території Російської Федерації, «у зв'язку з тим, що на території України відбувається його політичне переслідування».

Раніше стало відомо, що адвокати Януковича через соцмережі шукають свідків.

Луценко на комітеті ВР доповідає про спецконфіскацію Януковича – пряма трансляціяКомітет Верховної Ради з питань національної безпеки і оборони на сьогоднішньому засіданні заслуховує доповідь Генерального прокурора Юрія Луценка про хід спецконфіскаціі коштів екс-президента Януковича.

Оболонський райсуд Києва здійснює щодо Януковича спеціальне заочне судочинство, оскільки той не з'являється особисто на допити і до суду.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: