Суд Лондона розгляне апеляцію у справі «боргу Януковича»

Читать на русском
Суд Лондона розпочне розгляд апеляції України на рішення щодо боргу Януковича в понеділок. Засідання заплановане на 22 січня.

Суд Лондона розпочне розгляд апеляції України на рішення Високого суду Лондона щодо 3 мільярдів доларів, які в грудні 2013 року отримав український уряд від РФ і які називають «боргом Януковича».

Як інформує «Слово і Діло», про це пише УНН.

Спецконфіскація $1,5 мільярда Януковича: чи можуть відсудити конфісковані грошіГенпрокурор відзвітував про повернення коштів екс-режиму й планує отримати ще 3 мільярди гривень спецконфіскації в першій половині 2018 року. Оцінили звіт Юрія Луценко експерти.

Засідання заплановане на 22 січня.

Нагадаємо, апеляція у справі про «борг Януковича» могла бути розглянута 22-26 січня.

У лютому 2016 року компанія The Law Debenture Trust Corporation PLC подала позов проти України до Високого суду Англії і Уельсу щодо боргу. Україна подала до Високого суду Англії заперечення проти позову The Law Debenture Trust Corporation PLC. Високий суд Лондона в березні не визнав обґрунтованість аргументів України у справі про «борг Януковича».

Мінфін України в червні подав апеляцію на рішення Високого суду Лондона в справі Росії проти України щодо виплати 3 млрд дол. При цьому у вересні Україна компенсувала РФ 1,16 млн фунтів за постановою Високого суду Лондона.

Адвокати Януковича через соцмережі шукають свідківАдвокати екс-президента Віктора Януковича запрошують охочих розповісти відому їм інформацію про події часів Євромайдану. Про зброю та протести.

Уряд України в 2013 році постановив здійснити державні зовнішні запозичення шляхом випуску облігацій зовнішньої державної позики на суму 3 млрд дол. із погашенням 20 грудня 2015 року, які викупила Росія.

Україна мала виплатити борг у грудні 2015 року. Цього не сталося, оскільки в Україні запровадили мораторій на повернення боргів кредиторам, у тому числі Росії. Після цього в лютому 2016 року Росія подала судовий позов проти України.

Раніше адвокат Віталій Сердюк розповів ЗМІ, що екс-президент України Віктор Янукович планує повернутися в Україну.

Як відомо, наприкінці 2017 року суд ухвалив рішення про допит низки свідків сторони звинувачення, в тому числі президента Петра Порошенка. 11 грудня в Оболонському районному суді допитали Арсена Авакова та Арсенія Яценюка. Після цього були допитані ще кілька свідків із числа політиків і військовослужбовців.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) та ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) КК України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: