У Криму знову обшуки

Читать на русском
В анексованому Росією Криму 25 січня відбуваються обшуки. Зокрема, в Джанкої провели обшук у Енвера Кроша й забрали його до райвідділу.

В анексованому Росією Криму зранку 25 січня відбуваються обшуки. У Джанкої провели обшук у Енвера Кроша й забрали його до райвідділку.

Про це повідомляють кілька кримських татар у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Сьогодні проходять обшуки й один із них проходить у Енвера Кроша в Джанкої», – написав юрист Еміль Курбедінов.

Джемілєв розповів, чому РФ погодилася звільнити Умерова та ЧийгозаЗа словами Джемілєва, кримськотатарська діаспора становить 7-8% населення Туреччини, і з нею Ердоган не рахуватися не міг.

«Я хотів би нагадати: Енвер Крош зазнав тортур електричним струмом у грудні 2015 року. Його обманом завели до відділку поліції, де були вже працівники ФСБ, які почали схиляти Енвера до співпраці», – зазначив він.

«Коли вони зрозуміли, що Енвер не піде з ними на співпрацю, то віддали розпорядження місцевим поліцаям катувати його! І ті, натягнувши мішок на голову Енверу, привели його до якихось казематів і катували! Катували довго. Енвер залишився живим і розповів свою історію в тому числі й у ЗМІ», – додав Курбедінов.

За його словами, Крош «до останнього дня не залишив мирну боротьбу й активно брав участь у політичному та громадському житті Криму, виходив з одиночним пікетом».

Своєю чергою Луфтіє Зудіева повідомила: «Оголосили план «Крепость». У всіх вимагають залишити територію, прилеглу до Джанкойського РОВД».

«Спочатку силовики приїжджають о 7 ранку в повній амуніції й на декількох машинах. Людину забирають за адміністративною (!) справою, везуть до райвідділку, щоб не дати можливості пройти до будівлі ані родичам, ані захиснику, нагнітаючи ситуацію серед простих людей. А потім дорікають родичам і друзям, що вони «штурмують будівлю поліції» й «збирають мітинги», – написала вона.

Нагадаємо, в окупованому Криму ФСБ провела обшуки в кримських татар у Новому Світі та Старому Криму.

Раніше уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв розповів, що Росія масово заселяє Крим росіянами.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: