Другу телевежу для мовлення на окупований Крим не будуватимуть, як обіцяв Стець

Читать на русском
Українське мовлення на територію Криму в 2018 році буде здійснюватися з двох наявних веж – Чонгарської та Чаплинської.
КП в Украине

Міністр інформаційної політики України Юрій Стець не виконав свою обіцянку про те, що в 2017 році в Херсонській області неподалік від Криму почнеться будівництво другої державної телекомунікаційної вежі, яка транслюватиме українські телерадіопрограми на анексований півострів.

Таку обіцянку він дав 17 березня 2017 року, нагадує «Слово і Діло».

«Думаю, що ми цього року почнемо ще одну телерадіовежу, саме в Херсонській області. Поки що з міркувань безпеки ми місце не можемо назвати. Але тим не менш цього року ми вже почнемо з цього приводу роботи», – заявив Юрій Стець під час церемонії відкриття телевежі в селі Чонгар Херсонської області.

Однак згодом було вирішено не будувати в Херсонській області нові телевежі, а значно збільшити висоту наявної Чаплинської. Про це повідомив 20 травня 2017 року член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський.

У грудні Костинський підтвердив наміри збільшити висоту телевежі в Чаплинці з 92 до 133 метрів. Ці роботи планувалося проводити протягом першої половини 2018 року.

Виходить, що українське мовлення на територію Криму в 2018 році здійснюватиметься з двох веж – Чонгарської та Чаплинської. Та й те за умови, що вежу в Чаплинці все-таки зроблять вищою й модернізують. Адже Костинський уже запевняв, що це планують зробити в 2017 році.

Як би там не було, а будувати другу телекомунікаційну вежу в Херсонській області не планують. Таким чином, Юрій Стець не виконав свою обіцянку.

Згідно з рейтингом «Слова і Діла», Юрій Стець дав 33 обіцянки, з яких 11 виконав, а 15 – провалив.

Раніше ми писали про те, що ОБСЄ перевірить свободу слова в окупованому Криму. Як здійснюватиметься українське мовлення на окупований Крим у 2018 році – на інфографіці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: