Джемілєв у ПАРЄ: Росія масово заселяє Крим росіянами

Читать на русском
За минулі чотири роки до Криму заїхали від 500 тисяч до одного мільйона громадян Російської Федерації.

У Криму влада витісняє корінне населення й заселяє півострів громадянами Росії.

Як інформує «Слово і Діло», про це заявив уповноважений президента України у справах кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв, виступаючи 22 січня на сесії ПАРЄ в Страсбурзі.

ПАРЄ ухвалила резолюцію про наслідки війни в УкраїніПАРЄ у вівторок, 23 січня, проголосувала за резолюцію про гуманітарні наслідки військових дій в Україні.

За його даними, за минулі чотири роки до Криму були переміщені до мільйона громадян РФ.

«Дані про переміщення населення ретельно засекречені владою, але аналіз навіть відкритих джерел свідчить про переміщення до Криму за 4 роки окупації від 500 тисяч щонайменше до 1 мільйона громадян РФ», – заявив лідер кримськотатарського народу з трибуни ПАРЄ.

Також він додав, що з моменту окупації до сьогодні зафіксовано 49 випадків викрадень. З них 19 вдалося звільнитися й втекти на материкову частину України, 6 осіб (усі – кримські татари) знайдені мертвими й зі слідами тортур.

Двоє з викрадених пізніше були виявлені в місцях позбавлення волі. Вони були засуджені за політичними мотивами. 16 осіб досі вважаються зниклими безвісти, але за багатьма ознаками їх уже давно немає в живих.

Раніше Джемілєв заявляв, що до Криму завезли 300 тисяч росіян.

Нагадаємо, в окупованому Криму ФСБ провела чергові обшуки в кримських татар в Новому Світі та Старому Криму.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: