Піскун запропонував альтернативу скасованим вільним економічним зонам Донецька та Криму

Читать на русском
Ухвалений законопроект про реінтеграцію Донбасу передбачає скасування вільних економічних зон Донецька і Криму, але нічого не пропонує натомість.

Ухвалений нещодавно законопроект про реінтеграцію Донбасу скасовує вільні економічні зони Донецька та Криму, в той же час влада нічого не запропонувала натомість.

Як інформує «Слово і Діло», таку заяву зробив голова союзу юристів України Святослав Піскун у прямому ефірі програми «Український формат» на телеканалі newsone.

«Вільні економічні зони, що були скасовані законом, раніше надавали преференції бізнесу. Чому не була запропонована альтернатива розвитку вказаних регіонів» – запитав він.

Екс-генпрокурор назвав свій варіант вирішення цього питання:

«Необхідно на 5 років звільнити від оподаткування підприємців, що там проживають, відмінити проценти кредитів, які вже перевищують саме тіло кредиту, без ввізного мита завозити будівельні та інші матеріали, що сприятимуть розвитку бізнесу».

Для прикладу, відстоювати повернення статусу зони вільного економічного розвитку для Нововолинська взявся нардеп Ігор Гузь. Обіцянка у процесі.

Чому ж вказане питання не викликало у парламентаріїв резонанс?

Нагадуємо, у законопроекті про реінтеграцію була вилучена поправка народного депутата Рефата Чубарова на вимогу Меджлісу кримських татар щодо відміни вільної економічної зони «Крим».

Раніше, депутати висловили жорстку критику ухваленому законопроекту.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: