Правда лобістів про Крим: намагання влади повернути чи прихована брехня?

Читать на русском
За час анексії Криму Україні так і не вдалося вирішити питання про його повернення до свого складу, а ухвалений законопроект про реінтеграцію порушує цю тему лише частково.

За чотири роки держава дуже мало зробила для повернення Криму до свого складу. Навіть, в ухваленому законопроекті про реінтеграцію Донбасу лише частково згадується його анексована частина.

Таку думку в прямому ефірі програми «Свобода слова» на телеканалі ICTV висловила координатор громадської ініціативи «Крим SOS» Таміла Ташева, передає «Слово і Діло».

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко обіцяє в недалекому майбутньому повернути Крим УкраїніСказано 30 вересня 2015 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Держава за чотири роки не розробила жодного стратегічного документу відносно свого бачення про повернення Криму та Донбасу» – заявила Тамишева.

За її словами, владою не зроблено навіть малих кроків для вирішення проблем людей, які проживають на окупованому півострові. «Щоб отримати паспорт при досягненні 16-річного віку, або свідоцтво про народження людина має пройти «7 кіл пекла», звертатись до суду» – наголосила Тамишева.

Проблемою є також намагання влади відділити питання Криму від Донбасу в ході виступів на різних майданчиках, що більше нагадує сратегію Росії – закрити питання Криму. «Ухвалені законопроекти щодо Донбасу, зокрема про реінтеграцію (№7163) майже не містять інформацію про Крим».

«Була вилучена поправка народного депутата Рефата Чубарова на вимогу Меджлісу кримських татар щодо відміни вільної економічної зони «Крим», що ще раз підтрверджує сказане» – заявила Тамишева.

Зазначимо, повернути Крим в недалекому майбутньому ще у 2015 році обіцяв президент України Петро Порошенко, однак остання наразі так і знаходиться у процесі виконання.

Нагадаємо, наприкінці 2017 року експерт із питань державної безпеки Василь Вовк, оцінюючи заяву президента повернути анексований Крим до складу України в наступному році, назвав таке бажання нереалістичним.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: