Порошенко розповів, коли Рада візьметься за антикорупційний суд

Читать на русском
Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада візьметься за питання створення антикорупційного суду на початку своєї наступної сесії, в лютому.

Президент Петро Порошенко сподівається, що Верховна Рада візьметься за питання створення антикорупційного суду на початку своєї наступної сесії, в лютому.

Про це він заявив голові Верховної Ради Андрію Парубію під час зустрічі, повідомили «Слову і Ділу» у прес-службі президента.

В АП вважають, що критика закону про антикорупційний суд безпідставнаРадник керівника АП вважає, що їхній проект закону про антикорупційний суд відповідає висновкам Венеційської комісії.

«Дуже шкода, що не вдалося включити до порядку денного питання антикорупційного суду, але не маю жодного сумніву, що на початку роботи наступної сесії парламенту це питання буде вирішене», – сказав голова держави.

Водночас Порошенко відзначив, що Верховній Раді вдалося ухвалити низку надзвичайно важливих Законів та законодавчо забезпечити проведення реформ в державі.

«Ми започаткували важливі реформи. Окремо хотів би подякувати за судову реформу. Мені приємно, що зараз судова реформа вже сприймається і громадськістю, і міжнародними партнерами», – заявив він.

Нагадаємо, в парламенті зареєстрували чотири законопроекти про антикорупційний суд. Зокрема, проект, поданий президентом України (№7440, рекомендацію, що саме глава держави має бути суб’єктом подання цього проекту, надала Венеційська комісія) як невідкладний, та альтернативні проекти Сергія Капліна (№7440-2), Олени Сотник (№7440-3) та Ігоря Луценка (№7440-4).

Також сьогодні Порошенко підписав подання на призначення нових членів Центральної виборчої комісії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: