«Справа рюкзаків Авакова»: суд зняв арешт із майна екс-заступника голови МВС

Читать на русском
Столичний Апеляційний суд ухвалив рішення зняти арешт з нерухомості одного з ключових підозрюваних у справі рюкзаків Нацгвардії.
Сергій Чеботар у суді

Суд зняв арешт з нерухомості підозрюваного детективами НАБУ у справі закупівлі рюкзаків для Національної гвардії колишнього заступника міністра внутрішніх справ Сергія Чеботаря та його дружини.

Також Апеляційний суд міста Києва направив клопотання на повторний розгляд судом першої інстанції, пише «Слово і Діло».

Мотивуючи рішення колегія суддів зазначила, що відповідно до ст. 108 КПК України під час судового засідання ведеться журнал судового засідання. Однак, у матеріалах кримінальної справи він відсутній як і технічний носій, на якому зафіксовано судове засідання. Відсутність журналу судового засідання і технічного носія є підставою скасування рішення судді з призначенням нового розгляду в суді першої інстанції.

Так, суд зняв арешт з квартири і двох житлових будинків Чеботаря. Однак у результаті повторного розгляду клопотання детективів НАБУ суд може відновити арешт нерухомості.

Нагадаємо, син глави МВС Олександр Аваков повернувся в Україну і сходив на допит до Спеціалізованої антикорупційну прокуратуру.

Раніше двом фігурантам «справи рюкзаків Авакова» послабили запобіжний захід.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: