Стало відомо, коли суд розгляне арешт Сущенка

Читать на русском
Московський міський суд розгляне продовження терміну тримання під вартою незаконно арештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

У середу, 24 січня, Московський міський суд розгляне продовження терміну тримання під вартою незаконно арештованого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив у Twitter адвокат Сущенка Марк Фейгін.

Справа Сущенка: пошуки заступництва та правовий шлях звільнення політв’язнівУкраїнському журналісту Роману Сущенку загрожує до 20 років тюремного ув’язнення. Справу мають передати до кінця року до суду. Ситуацію оцінили правозахисники.

«Завтра, 24 січня, відбудеться суд щодо продовження терміну тримання під вартою Романа Сущенка об 11:30, у Мосміськсуді», – написав він.

Фейгін також повідомив, що близько 14 години в СІЗО «Лефортово» закінчилося побачення Сущенка з дружиною та дочкою.

Нагадаємо, 27 листопада Московський міський суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою незаконно утримуваного в Росії українського журналіста Романа Сущенка. 18 січня суд відхилив апеляцію на продовження арешту Сущенка, а також учергове відхилив клопотання про надання консулу України в Москві Геннадію Брескаленку статусу громадського захисника.

20 жовтня стало відомо, що Росія завершила слідство у справі Сущенка, яка складається з 10 томів.

Як відомо, Сущенка, порушуючи міжнародні правила, затримали 30 вересня 2016 року в Москві, куди він прибув із приватною поїздкою. 7 жовтня йому висунули обвинувачення в «шпигунстві». У ФСБ Росії заявили, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. У ГУР МОУ спростували цю заяву.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: