Стало відомо, коли Рада розгляне законопроект про антикорупційний суд

Читать на русском
Розгляд законопроектів про антикорупційний суд цього тижня був би можливим, якби парламент встиг внести їх до порядку денного сесії.

Законопроекти про антикорупційний суд Верховна Рада розглядатиме вже на наступній сесії, яка розпочнеться на початку лютого.

Про це «Слову і Ділу» повідомив народний депутат від фракції «Блоку Петра Порошенка», член комітету з питань правової політики і правосуддя Олександр Черненко.

Антикорупційний суд: депутати назвали варіанти розвитку подійВ опозиції вважають, що Верховна Рада потрапила в пастку, в зв'язку з необхідністю прийняття законопроекту Порошенка про Антикорупційний суд.

Нардеп розповів, що розгляд законопроектів ще цього тижня був би можливим, якби парламент встиг внести їх до порядку денного сесії, але цього не відбулося. Проекти рішень про внесення законопроектів про антикорупційний суд до порядку денного сесії депутати мали ухвалити відразу після голосування за проект закону про реінтеграцію Донбасу, але розгляд останнього затягнувся. Відповідно, профільний комітет парламенту не мав права на своєму засіданні розглядати ці законопроекти.

«По-перше, засідання комітету з питань правової політики і правосуддя в середу взагалі не відбулося, оскільки не було кворуму. По-друге, навіть якби депутати й зібралися в необхідній кількості, розглядати зареєстровані законопроекти ми все одно не змогли б, оскільки на сьогодні немає рішення про включення їх до порядку денного сесії. Щоб комітет розглядав законопроекти, вони мають бути включені до порядку денного», – зазначив Черненко.

Нагадаємо, в парламенті зареєстрували чотири законопроекти про антикорупційний суд. Зокрема, проект, поданий президентом України (№7440, рекомендацію, що саме глава держави має бути суб’єктом подання цього проекту, надала Венеційська комісія) як невідкладний, та альтернативні проекти Сергія Капліна (№7440-2), Олени Сотник (№7440-3) та Ігоря Луценка (№7440-4).

У порядку денному пленарного тижня питання включення їх до порядку денної сесії стоїть одразу після розгляду законопроекту про реінтеграцію Донбасу, який був ухвалений у другому читанні 18 січня.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: