В АП вважають, що критика закону про антикорупційний суд безпідставна

Читать на русском
Радник керівника АП вважає, що їхній проект закону про антикорупційний суд відповідає висновкам Венеційської комісії.
Георгій Вашандзе

Критичні заяви Міжнародного валютного фонду та Світового банку з приводу президентського законопроекту про Вищий антикорупційний суд суперечать висновкам Венеціанської комісії.

Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив радник глави Адміністрації президента з питань реформ Георгій Вашадзе, який серед інших працював над згаданим законопроектом, повідомляє «Слово і Діло».

«У мене складається враження, що ці документи склали місцеві офіси і хтось із впливових людей сприяв тому, щоб це було негативно. Але треба розуміти, що те, що ми сьогодні створюємо через антикорупційний суд, є безпрецедентним у регіоні, адже повноваження вето матиме міжнародна спільнота, люди, які будуть призначатися міжнародними організаціями. Я думаю, зараз навпаки потрібно консолідуватися, якщо щось потрібно доробити, то ніхто ж не проти. Треба це довести до кінця і якомога швидше ухвалити закон», – сказав він.

Вашадзе також наголосив, що передбачається і четвертий компонент у боротьбі з корупцією – так зване «вікі-розслідування корупційних справ».

«Це дуже серйозно працює в Америці. Коли приватні детективи, громадсько активні детективи приєднуються. Не просто журналістське розслідування, а розслідування, фактично незалежне від державних структур. Цей четвертий компонент, думаю, обов'язково доведе боротьбу з корупцією в Україні до кінця», – додав Вашадзе.

Нагадаємо, на минулому пленарному тижні Верховна Рада не змогла внести до порядку денного законопроект про антикорупційний суд. Пізніше стало відомо, коли парламент знову спробує взятися за його розгляд.

Раніше президент України Петро Порошенко назвав головну мету доопрацювання закону про антикорупційний суд.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: