Асоціація банків загрожує НАБУ судом через абревіатуру

Читать на русском
Незалежна асоціація банків має намір судитися з Національним антикорупційним бюро за використання абревіатури НАБУ.

Незалежна асоціація банків має намір судитися з Національним антикорупційним бюро за використання абревіатури НАБУ.

Як інформує «Слово і Діло», про це йдеться в повідомленні від 23 січня на сайті асоціації.

Наголошується, що Незалежна асоціація банків України була створена 4 листопада 2011 року представниками 80 вітчизняних банків. Тоді ж вона отримала свою абревіатуру. 2013 року профільне об’єднання представників банківської спільноти стало власником свідоцтва України на знак для товарів і послуг НАБУ.

В асоціації зазначають, що звернулися до Кабміну з проханням не допустити дублювання скороченої назви, внаслідок чого в законі України «Про Національне антикорупційне бюро України» від 14.10.2014 зафіксована скорочена назва «Національне бюро».

Неправда в декларації Корчак: суд відмовив НАБУ в доступі до телефонуОдин із районних судів столиці відмовив слідчим Антикорупційного бюро в запитуваному доступі у справі голови Нацагентства.

Водночас банкіри обурюються, що керівництво Національного антикорупційного бюро та журналісти продовжують використовувати абревіатуру НАБУ.

Одним із головних аргументів фінансистів є плутанина, яку спричинило дублювання скорочених назв. До поштової скриньки асоціації надходять листи, адресовані Національному бюро, що містять персональні дані та вельми конфіденційну інформацію, яка охороняється чинним законодавством.

Зокрема, НАБУ наводить приклад, коли перший віце-прем’єр-міністр – міністр економічного розвитку і торгівлі Степан Кубів у своєму посланні до директора Нацбюро Артема Ситника, надісланому за адресою Велика Васильківська, 72 (а це офіційна адреса асоціації банків), розповів про ситуацію з реалізацією нафти та газового конденсату.

Крім цього, в НАБУ зазначають, що до банкірів регулярно засобами телефонного зв’язку звертаються медіа для отримання коментарів і роз’яснень щодо затримання суддів чи досудових розслідувань антикорупціонерів. Банкіри обурються такою плутаниною та залишають за собою право піти до суду.

«Схоже на те, що НАБУ (Асоціації) доведеться позиватися до НАБУ (Бюро). І лише суд (у Києві, а, може, й у Страсбурзі) визначить хто, навіщо й чому. А там, вочевидь, і з’ясується: НАБУ – вона чи воно», – резюмується в повідомленні.

Як відомо, Національне антикорупційне бюро було створене в квітні 2015 року.

Раніше політичний експерт «Слова і Діла» розбирався, що заважає НАЗК, НАБУ та САП ефективно працювати.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: