Відтермінування фірмам Онищенка: НАБУ подало апеляцію на рішення адмінсуду

Читать на русском
Працівники Антикорупційних органів подали скарги до Київського апеляційного адміністративного суду у справі Романа Насірова.

Детективи Національного антикорупційного бюро подали апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва про задоволення позову відстороненого голови Державної фіскальної служби Романа Насірова, який встановив наявність у голови ДФС повноважень приймати рішення про розстрочення та/або відстрочення грошових зобов'язань або податкового боргу платників податків.

Про це йдеться в рішенні Київського апеляційного адміністративного суду від 20 грудня, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Як відомо, Окружний адмінсуду Києва повністю задовольнив позов Насірова і встановив:

  • наявність у Насірова як голови ДФС повноважень приймати рішення про розстрочення та/або відстрочення грошових зобов'язань або податкового боргу платників податків без обмежень у сумі та в межах одного бюджетного року;

  • відсутність у голови ДФС повноважень аналізувати фінансовий стан платника податку, який звернувся із заявою про розстрочку або відстрочку грошового зобов'язання чи податкового боргу;

  • відсутність у голови ДФС повноважень відмовити у відстрочці чи розстрочці за наявності позитивного висновку територіального органу ДФС.

Відомо, що НАБУ і САП клопотали про участь у справі в якості третьої сторони, посилаючись на кримінальне провадження стосовно Насірова про зловживання владою при наданні компаніям депутата-втікача Олександра Онищенка розстрочок зі сплати рентної плати на 2 млрд грн. Однак Окружний адмінсуд це клопотання не задовольнив.

У зв'язку з неявкою представника ДФС суд вирішив розглядати справу за позовом Насірова у письмовому провадженні, тобто заочно, без участі сторін. Справою займалась колегія суддів під головуванням заступника очільника ОАСК Євгена Аблова, який є фігурантом кримінального провадження НАБУ за фактами можливого незаконного збагачення.

Нагадаємо, суд почав розгляд справи Насірова.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: