Справа Саакашвілі: коли відбудеться суд

Читать на русском
Розгляд апеляції на запобіжний захід для Міхеіла Саакашвілі відбудеться в Апеляційному суді Києва 26 січня.

Розгляд апеляції на запобіжний захід для лідера партії «Рух нових сил» Міхеіла Саакашвілі відбудеться в Апеляційному суді Києва 26 січня.

Як пише «Слово і Діло», про це з суду передає кореспондент «РБК-Україна».

Луценко запевняє, що Саакашвілі буде затриманийСказано 6 грудня 2017 р.Статус обіцянки: Виконано

«Суд перенесли на тиждень у зв'язку з подіями з одним із суддів. У одного із суддів помер родич», – сказав Саакашвілі.

Нагадаємо, 11 грудня 2017 року Печерський районний суд Києва після затримання відпустив Саакашвілі без призначення запобіжного заходу.

Генеральна прокуратура подала апеляцію на це рішення з вимогою призначити домашній арешт. Саакашвілі підозрюють у сприянні учасникам злочинних організацій та приховуванні їх злочинної діяльності. Крім того, за даними слідства, його діяльність фінансувала оточення колишнього президента України Віктора Януковича.

Також 3 січня Окружний адміністративний суд Києва відмовив Міхеілу Саакашвілі у визнанні незаконним рішення ГМС, яким йому відмовлено у визнанні біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту.

Міхеіл Саакашвілі заявив, що в нього є пропозиції про громадянство від декількох європейських країн, зокрема від Нідерландів. Однак він не збирається тікати з України, де в нього забрали українське громадянство й почали досудове розслідування.

Раніше Саакашвілі повідомив дату своєї депортації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: