САП: справу про «хабар» на мільйони доларів передадуть до суду

Читать на русском
САП передала захисту у провадженні щодо посадовців ОГХК  матеріали досудового розслідування для ознайомлення. Мова йде про збитки в загальній сумі 12,87 млн доларів США.

САП передала стороні захисту у провадженні щодо посадовців ПАТ «ОГХК» матеріали досудового розслідування для ознайомлення. Мова йде про збитки в загальній сумі 12,87 млн доларів США.

Про це «Слово і Діло» повідомили у відомстві.

Антикорупційний суд – не панацея: стимули від Заходу та українські реаліїФінансові організації незадоволені законопроектом про антикорупційний суд. Тим часом у ВР вирішили відкласти розгляд документу. Чому важливо ухвалити цей законопроект, розповіли експерти.

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури 15 січня 2018 року відкрили стороні захисту матеріали досудового розслідування НАБУ за підозрою колишнього голови правління ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» та екс-заступника генерального директора з комерційних питань вказаного державного підприємства у зловживанні своїм службовим становищем, з метою одержання неправомірної вигоди для себе та юридичних осіб, що спричинило тяжкі наслідки, за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України.

За даними слідства, у період з 01.12.2014 по 31.07.2016 зазначені службові особи держпідприємства розробили та впровадили злочинну схему продажу за заниженими цінами ільменітового, рутилового, цирконового та дистен-саліманітового концентратів, видобутих на ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія». За цією схемою сировина реалізовувалась за заниженими цінами спочатку компаніям-посередникам (резидентам Австрії та Латвії), підконтрольним підозрюваним, а ті вже за ринковими цінами продавали її реальним іноземним компаніям-споживачам, які використовують таку продукцію у власному циклі виробництва. Внаслідок цієї корупційної схеми державному підприємству завдано збитків у загальній сумі 12,87 млн дол. США.

Розслідування за наведеними фактами детективи НАБУ розпочали в січні 2016 року. В січні 2017 в.о. голови правління ПАТ «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» та екс-заступнику директора ДП «ОГХК» повідомлено про підозру у вчиненні зазначеного кримінального правопорушення.

Раніше стало відоме прізвище затриманого НАБУ в «газовій справі Дубневичів».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: