У Раді розповіли, чи нараховують зарплатню нардепам-утікачам

Читать на русском

В українському парламенті зазначили, що з моменту втечі двох народних депутатів за кордон їм не нараховується грошова винагорода.
Олександр Онищенко та Сергій Клюєв

Народним депутатам-утікачам Олександру Онищенку та Сергію Клюєву не нараховується заробітна плата з моменту їх втечі з країни.

Про це йдеться у відповіді першого заступника керівника апарату Верховної Ради Володимира Слишинського на запит журналіста «Слова і Діла».

За його інформацією, Онищенку була нарахована зарплата за період із 1 до 3 липня 2016 року в розмірі 2409 гривень, оскільки він ще був в Україні. Про його втечу стало відомо лише 5 липня 2016 року.

«Згідно з табелями обліку відпрацьованого часу народними депутатами-членами комітету Верховної Ради з питань ПЕК, ядерної політики та ядерної безпеки, поданими цим комітетом, з 4 липня 2016 року до цього часу народному депутату Олександру Онищенку не вказано жодного робочого дня. Таким чином, зарплата за цей період не нараховувалася», – зазначає в листі Слишинський.

Також зарплата не нараховувалася й Клюєву в період із липня 2015 року до сьогодні.

Водночас ЗМІ повідомляли, що помічники Клюєва та Онищенка досі отримують зарплату. За даними преси, в 2017 році загалом помічники отримали від апарату Верховної Ради близько півмільйона гривень.

Так, наприклад, помічник Клюєва Сергій Мальцев отримав 117,4 тисячі гривень, а Інна Маєвська – 168 тисяч гривень. Помічник Онищенка Віктор Гринчук отримав 30,8 тисячі гривень, Юлія Сеник отримала 70,3 тисячі гривень, а Валерій Колюх – 103,7 тисячі гривень.

Нагадаємо, у справі Онищенка визнали винним бухгалтера й відпустили його на умовний термін.

Раніше суд дав добро на заочний процес над Онищенком.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: