Справа Онищенка: бухгалтера визнали винним і відпустили – вирок

Читать на русском
Одного з обвинувачених у справі депутата-втікача Олександра Онищенка визнали винним за угодою з прокурорами.

Обвинувачену в так званій справі народного депутата-втікача Олександра Онищенка бухгалтерку Катерину Гарчеву визнали винною у фіктивному підприємництві, створенні злочинної організації та скоєнні злочинів цією організацією, однак звільнили від відбуття покарання з випробувальним терміном на один рік.

Угоду про визнання винуватості між прокурором Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та обвинуваченою суд затвердив 22 листопада, пише «Слово і Діло».

За ст. 255 ч. 1 Кримінального кодексу України (створення злочинної організації) їй присудили 5 років позбавлення волі, однак на підставі ст. 75 ККУ звільнили від відбуття покарання з випробувальним терміном на 1 рік. Також суд поклав на неї зобов'язання: не виїжджати з України без погодження з уповноваженим органом із питань пробації та повідомляти цьому органу про зміну місця проживання.

За ст. 28 ч. 4 і 205 ч. 2 ККУ Гарчева має заплатити штраф у розмірі 51 тис. грн. Окрім того, їй повернули заставу в розмірі 413 тис. 400 грн і речові докази: 5300 дол., три мобільних телефони, ноутбук і системний блок.

Нагадаємо, суд дав добро на заочний процес щодо Онищенка та компанії.

Раніше суд зняв арешт із майна одного з фігурантів «газової справи».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: