Українські банки почали видавати більше кредитів

Читать на русском
Відзначається, що пожвавленню кредитування сприяло деяке зниження вартості кредитів. Такі тенденції відображають попередні дані грошово-кредитної статистики за грудень 2017 року.

У 2017 році українці збільшили гривневі вклади на 19,4%, а українські банки істотно активізували кредитування.

Такі тенденції відображають попередні дані грошово-кредитної статистики за грудень 2017 року, передає «Слово і Діло», з посиланням на Національний банк України.

Гарбуз від МВФ: чи вдасться Україні залучити черговий кредит у 2018 роціОкрім суто економічних проблем, в 2018 році політичне життя України проходитиме під знаком майбутніх виборів. Як це вплине на попередні домовленості з МВФ та чи критично отримати черговий транш, аналізував політолог Олександр Радчук.

Так, українці збільшили гривневі вклади в платоспроможних банках на 19,4%. У свою чергу, бізнес наростив гривневі вклади в платоспроможних банках на 11,6%.

Разом з тим, загальний портфель депозитів по банківській системі України виріс на 13% (102,8 млрд грн) - до 896,3 млрд грн.

Також у 2017 році банки стали активніше кредитувати в національній валюті. За рік портфель гривневих кредитів банків збільшився на 13,1% (65,8 млрд грн) - до 569,4 млрд грн. У НБУ відзначають, що найбільш активно банки нарощували кредитування населення.

Вадим РабіновичНародний депутат України
Рабінович запевнив, що створить громадський рух «Я не брав»Сказано 25 квітня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Так, обсяг гривневих кредитів домогосподарств у порівнянні за рік виріс на 38,3%, перш за все за рахунок споживчого кредитування. Крім того, обсяг гривневих кредитів бізнесу в 2017 році виріс на 8,7%, через поступове поліпшення платоспроможності позичальників.

Відзначається, що пожвавленню кредитування сприяло деяке зниження вартості кредитів.

«На тлі здешевлення фондування за рік процентні ставки за новими кредитами в гривні для домогосподарств знизилися до 30,4%, для бізнесу - до 15,8% річних», - додають в НБУ.

Нагадаємо, Нацбанк зобов'язали перерахувати до держбюджету понад 50 мільярдів.

Раніше НБУ відкликав ліцензію у Кредит Оптима Банку.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: