Нацбанк зобов'язали перерахувати до держбюджету понад 50 мільярдів

Читать на русском
Національний банк України в 2018 році повинен перерахувати до державного бюджету 50,5 мільярда гривень прибутку за минулий рік.

Національний банк України в 2018 році повинен перерахувати до державного бюджету 50,5 мільярда гривень прибутку за минулий рік.

Про це йдеться в законі про державний бюджет на 2018 рік, опублікованому в газеті «Голос України», передає «Слово і Діло».

Прогноз-2018: яким буде курс наступного рокуУряд заклав до держбюджету на 2018 рік курс 29,3 гривні за долар. Наскільки реалістичним є прогноз і яким буде курс у новому році, розбирались експерти.

Кошти будуть перераховані після зовнішнього аудиту і затвердження Радою НБУ річної звітності, відповідно до узгодженого з Міністерством фінансів графіком.

Як повідомлялося раніше, проект закону про держбюджет передбачав, що НБУ перерахує в бюджет 47,8 мільярда гривень в 2018 році. Національний банк України 7 грудня 2017 перерахував останній, восьмий транш прибутку до Державного бюджету України обсягом 4,4 мільярда гривень. Таким чином, регулятор перерахував всю заплановану суму прибутку НБУ до Державного бюджету України на 2017 рік в розмірі 44,4 мільярда гривень.

Раніше в НБУ відзвітували про грошові перекази в Україну.

Раніше Національний банк України відкликав ліцензію у Кредит Оптима Банку, який вирішив добровільно припинити банківську діяльність без ліквідації юридичної особи.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: