Стало відомо, хто викрав раритетну зброю для Януковича

Читать на русском

У Запоріжжі викрили ек-правоохоронця, який заволодів раритетною зброєю колекціонера Леоніда Петрашина. Частину викраденого раніше знайшли у Віктора Януковича.

У Запоріжжі викрили колишнього правоохоронця, який заволодів раритетною зброєю колекціонера Леоніда Петрашина. Частину викраденого раніше знайшли у Віктора Януковича.

Як інформує «Слово і Діло», про це розповів прес-секретар Генпрокуратури Андрій Лисенко.

До яких країн Україна експортує зброю?Аналітики Слова і Діла розібралися, яку частку тримає Україна в світовому експорті озброєнь та до яких країн їх поставляє.

«На днях прокуратурою Запорізької області повідомлено про підозру за частиною 5 статті 191 КК України одному з колишніх керівників ГУ МВС України в Запорізькій області, який у 2010 році за попередньою домовленістю з невстановленими особами заволодів раритетною зброєю відомого колекціонера Запоріжжя, чим спричинив останньому збитків на загальну суму понад 30 мільйонів грн», – повідомляє речник ГПУ.

За словами Лисенка, досудове розслідування триває, підозрюваний перебуває в розшуку.

Нагадаємо, запорізький колекціонер Леонід Петрашин позбувся значної частини унікальної колекції старовинної зброї в 2010 році, коли правоохоронці незаконно вилучили кількасот цінних експонатів вогнепальної та холодної зброї. На самого ж колекціонера завели кримінальну справу. Петрашин заявляв, що зброя осіла в поплічників Віктора Януковича, який на той момент обіймав посаду президента.

Після перемоги Революції Гідності деякі зниклі експонати знаходили в Межигір’ї та маєтку екс-генпрокура Віктора Пшонки.

У березні 2017 року колекціонеру повернули частину зброї.

Раніше стало відомо, коли Україна використовуватиме зброю від США. Тим часом у Парижі грабіжники із сокирами увірвалися до ювелірного магазину.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: