Американські ЗМІ повідомили, як РФ блокуватиме поставки зброї зі США

Читать на русском
Як повідомляє HuffPost, очевидно, що Росія цілеспрямовано бореться з позитивним іміджем України.

Президент США Дональд Трамп 21 грудня санкціонував постачання в Україну партії снайперських гвинтівок M107A1, боєприпасів до них і супутнього устаткування на суму 41,5 мільйон доларів.

Також розглядається можливість продажу Україною партії протитанкових озброєнь. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на HuffPost.

На Трампа сподівайся, але сам не зівай: головні військові підсумки 2017 рокуУ 2017 році Україна поступово звільняла свою територію і отримала перспективу посилення сучасною зброєю з США і Канади.

«Кількість американської зброї, яку отримає Україна, скромна. Але офіційні особи називають це озброєння «латками», оскільки вони заповнюють ключові слабкі місця в захисті країни. На східних фронтах українським військовим щодня загрожують ворожі снайпери. Тепер вони зможуть використовувати снайперські системи M107A1, які США їм продають, щоб зрівняти шанси з противником. Аналогічно Javelin можуть знищувати російські танки в разі нового наступу й змусити Кремль зважати на потенційні нові втрати російських солдатів в Україні, що в Кремлі, як і раніше, заперечують», – пише The Washington Post.

Експерти передбачають реакцію Росії на таке рішення Трампа. Кремль неодноразово використовував машину пропаганди для дискредитації України перед світовою спільнотою.

Петро ПорошенкоНародний депутат України
Порошенко пообіцяв повернути ДонбасСказано 6 жовтня 2017 р.Статус обіцянки: Не виконано

Наприклад, пише видання, можуть тиражуватися псевдо-побоювання: «Сьогодні ви надаєте Javelin Україні, а завтра він з'явиться в Ірані», використовуючи той факт, що українська митниця виявила в одному з літаків, що прямував до Ірану з Києва, запчастини від застарілих ракет «Фагот», які практично не використовуються в українській армії.

HuffPost підкреслює, що від такої «пропаганди» природньо страждають не лише україно-американські відносини, а й український бізнес, зокрема українські компанії, що працюють з Іраном. Оскільки з української сторони санкцій щодо Ірану немає, економічні відносини між країнами розвиваються дуже продуктивно.

Як пише HuffPost, очевидно, що Росія цілеспрямовано бореться з позитивним іміджем України. У цьому контексті допомога й підтримка Америки та американського уряду України є потужним фактором стримування російської агресії.

Раніше повідомлялося, що президент Петро Порошенко заявив про те, що в 2018 році Україна отримає летальну оборонне озброєння зі США.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: