З'ясувалося, чому суд відклав засідання у справі Ноздровської

Читать на русском
Вишгородський районний суд Київської області відклав засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Вишгородський районний суд Київської області відклав засідання щодо обрання запобіжного заходу підозрюваному у вбивстві правозахисниці Ірини Ноздровської.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомило «Еспресо».

Вбивство Ноздровської: подробиці розслідування смерті правозахисниціУбивство Ірини Ноздровської відбулося 29 грудня. Правозахисниця тривалий час вела справу про загибель своєї сестри в ДТП за участю племінника районного судді і їй часто надходили погрози. Все, що відомо про резонансну справу.

Суд мав розпочатися у вівторок, 9 січня, о 14:00, проте секретар суду повідомила, що засідання не буде, оскільки не надійшло клопотання від Нацполіції в цій справі.

Водночас адвокат родини загиблої Таміла Ульянова висловила сподівання на те, що засідання все ж відбудеться 9 січня. При цьому Ульянова наголосила, що підозрюваного у вбивстві затримали за ст. 208 Кримінального процесуального кодексу, яка передбачає затримання під час або відразу після скоєння злочину чи зі слідами його скоєння.

Адвокат також назвала повідомлення представників офіційних органів про подробиці справи розголошенням таємниці слідства.

Нагадаємо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юрист Ірина Ноздровська.

Правозахисниця кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року в Демидові на смерть збив племінник голови суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росссошанского засудили до 7 років ув'язнення, його захист подав апеляцію. 27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні й продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

Аваков і Князєв взяли під контроль розслідування вбивства правозахисниці.

У поліції повідомили, що спеціальний координаційний штаб із розслідування засідатиме щодня.

8 січня директор департаменту комунікації МВС України Артем Шевченко заявив, що підозрюваний у вбивстві Ноздровської затриманий.

У вівторок, 9 січня, на Київщині попрощалися з Ноздровською.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: