Правозахисниця знайдена мертвою під Києвом

Читать на русском
У Київській області в одній з річок правоохоронці знайшли тіло зниклої три дні тому правозахисниці Ірини Ноздровської.

У Київській області в одній з річок правоохоронці знайшли тіло зниклої три дні тому правозахисниці Ірини Ноздровської.

Про це заявив глава профспілки МВС Ілля Ківа, повідомляє телеканал 112 Україна, пише «Слово і Діло».

За його словами, за попередніми даними, її скинули з мосту в річку.

«Знайшли Ірину дві години тому в річці в Київській області. Йдуть слідчо-оперативні дії, громадськістю були організовані активні пошуки і сьогодні планувалося прочісування прилеглих районів, але до цього моменту Національна поліція вже мала інформацію про місцеперебування тіла, про те, що її скинули з мосту в річку, або, ймовірно, стрибнула вона сама, але в даному випадку розглядається основний версія вбивства, пов'язаного з її правозахисною професійною діяльністю», - заявив він.

Правоохоронці наразі встановлюють всі обставини події.

«Слідча група зараз працює, розшукуються речі і уточнюються нові версії щодо цієї події. Родичі були сповіщені про знайдене тіло. У неї залишилася неповнолітня дочка», - констатував Ківа.

Як зазначається, близькі Ірини Ноздровської повідомили про її зникнення 29 грудня. Вона зникла на шляху з Києва в с. Демидів Вишгородського району. Вона вела справу про загибель своєї сестри, яку у вересні 2015 року на смерть збив Дмитро Россошанський - племінник районного судді, котрий на момент ДТП перебував у стані наркотичного сп'яніння.

Через два роки після ДТП Ірина змогла домогтися покарання для Россошанського. В кінці травня 2017 року суд засудив його до 7 років позбавлення волі, проте 27 грудня він ледь не вийшов з-під варти: в Апеляційному суді Київської області адвокат намагався оскаржити вирок і підвести свого клієнта під амністію, використовуючи порушення, допущені судом першої інстанції. Як стверджували родичі Ірини, вона постійно отримувала погрози від Россошанського.

Раніше поліція затримала банду, яка розстріляла екс-директора «Укрспирту».

Також стало відомо про хід слідства у справі Шеремета.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: