Аваков і Князєв взяли під контроль розслідування вбивства правозахисниці

Читать на русском
Проведення необхідних заходів щодо розкриття вбивства юристки Ірини Ноздровської взяли на  контроль глава Нацполіції Сергій Князев та міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

Проведення необхідних заходів щодо розкриття вбивства юристки Ірини Ноздровської взято на особистий контроль головою Нацполіції Сергієм Князевим та на відповідний контроль міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим.

Як інформує «Слово і Діло», про це повідомив на своїй сторінці в Facebook перший очільника Нацполіції В’ячеслав Аброськін.

Доньці та батькам Ноздровської дадуть охоронуПоліція надасть охорону доньці та батькам правозахисниці Ірини Ноздровської. Про її зникнення стало відомо 29 грудня.

Він висловив обурення поведінкою активістів під час акції біля Головного управління Нацполіції у Київський області. «Громадяни, схаменіться! На що розраховують ті, хто дозволяє собі бити керівника поліції, який потім повинен йти організовувати та направляти роботу поліцейських з метою розкриття вбивства?» - написав він.

Аброськін закликав активістів не робити піар на вбивстві окремо взятої людини. Перший заступник голови Нацполіції повідомив, що на теперішній час тривають активні оперативно-розшукові заходи з метою встановлення обставин скоєного вбивства і особи чи осіб, які його скоїли. Створена оперативно-слідча група, до складу якої увійшли працівники Головного слідчого управління та Департаменту карного розшуку Нацполіції.

Нагадаємо, 1 січня поліція повідомила, що у Вишгородському районі Київської області знайшли тіло жінки. Виявилося, що це юристка Ірина Ноздровська. Правозахисниця кілька років займалася справою про загибель своєї сестри Світлани Сапатінської, яку 30 вересня 2015 року у с.Демидів насмерть збив племінник глави суду Вишгородського району Дмитро Россошанський.

У травні 2017 року Росошанського засудили до 7 років ув’язнення, його захист подав апеляцію.

27 грудня Апеляційний суд Києва відмовив йому у звільненні і продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на 60 діб.

За словами близьких і знайомих, Ноздровській погрожували, й вона повідомляла про це поліцію.

Раніше активісти вимагали, щоб Генпрокурор Юрій Луценко вийшов до них і взяв під контроль цю справу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: