Зведення штабу АТО 22 грудня: один боєць загинув, двоє поранених

Читать на русском
За минулу добу 21 грудня в зоні проведення АТО загинув один український військовослужбовець, ще двоє отримали поранення.

За минулу добу 21 грудня в зоні проведення АТО загинув один український військовослужбовець, ще двоє отримали поранення.

Про це повідомляє «Слово і Діло», посилаючись на інформацію прес-центру штабу АТО.

Карта АТО: ситуація на сході України на 21 грудняСитуація на сході країни станом на 06:00 21 грудня 2017 по даними РНБО України, прес-центру АТО, Міноборони, журналістів і волонтерів.

Бойовики грубо порушили режим припинення вогню і використовували зброю, заборонену мінськими домовленостями - танки і важкі міномети.

На луганському напрямку в другій половині дня в сторону українських захисників біля Кримського стріляв ворожий снайпер, а близько опівночі навколо цього населеного пункту бойовики відкрили вогонь з мінометів різних калібрів. Із гранатометів і великокаліберних кулеметів загарбники порушували перемир'я на підступах до Світлодарськ.

Ескалація на Донбасі: чи варто чекати великого наступу?У штабі АТО фіксують загострення ситуації на Донбасі практично на всіх напрямках уже другий тиждень. Чи чекати подальшої ескалації конфлікту, розбирались експерти.

На донецькому напрямку було «гаряче» в районі Пісок. Бойовики відкривали вогонь з мінометів 82-го калібру, гранатометів і кулеметів, а потім посилили тиск і застосували танкове озброєння і 120-мм міномети.

З важкого міномета противник обстрілював підступи до Водяному. На інших ділянках було неспокійно в передмісті Авдіївки і поблизу Кам'янки, де ворог неодноразово вів вогонь по українським укріплень з мінометів і піхотного озброєння.

Раніше у Франції повідомили, чи відправлять військових в СЦКК.

Відзначимо також, що Канада виділить велику суму на «гуманітарку» для Донбасу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: