Bellingcat оприлюднив інтерактивну карту обстрілів Донбасу влітку 2014 року

Читать на русском
Сайт Bellingcat опублікував інтерактивну карту обстрілів по східній частині України, які велися Росією і підконтрольними їй збройними формуваннями влітку 2014 року.

Сайт Bellingcat опублікував інтерактивну карту обстрілів по східній частині України, які велися Росією і підконтрольними їй збройними формуваннями влітку 2014 року.

Карту дослідники Bellingcat опублікували на своєму сайті, пише «Слово і Діло».

«На основі доказів, отриманих з відкритих джерел, у звіті зроблена спроба задокументувати повну шкалу російських артилерійських атак на Україну влітку 2014 року», - зазначили дослідники.

Під час роботи над дослідженням були проаналізовані прикордонні регіони, здійснювався пошук потенційних позицій обстрілів і їх цілі в зоні пошуку були виявлені і вивчені 2254 потенційних об'єкта.

Методика роботи полягала в ретельному співставленні знімків певних ділянок місцевості, зроблених із супутника в різні дні на території протяжністю 22 км вздовж українсько-російського кордону, на території Донецької і Луганської областей. На території РФ об'єктом дослідження стала вся територія Ростовської області.

Дослідники Bellingcat роблять висновок, що описані і зазначені на карті артнападения не можна розцінювати як випадкові або провокаційні обстріли, а тільки як цілеспрямовані атаки.

«Ці напади можуть бути розглянуті лише як військові дії Російської Федерації проти України», - переконані в Bellingcat.

Дослідники прийшли до висновку, що за літо 2014 року артилерійські підрозділи збройних сил РФ мінімум 149 разів обстрілювали територію України.

Як повідомлялося, британська розвідка MI6 вважає, що ракетна установка, з якої збили малайзійський літак рейсу MH17 в небі над Донбасом, вироблена в Росії.

А головним фігурантом справи про авіакатастрофу MH17 в небі над Донбасом у 2014 році є генерал-полковник Микола Ткачов з позивним Дельфін.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: